6 minuters läsning

Billån för Porsche – Skaffa din drömbil med Ekonomin i Behåll!

Featured Image

Att köpa en Porsche är för många en dröm. Men det är även en kostsam sådan. Därmed kan många vara i behov av att ta billån för sitt köp av en Porsche för att inte bli av med alla sina besparingar!

Sälja begagnad bil - allt för en tryggare privat bilaffär

Ytterligare ett alternativ om man inte vill bränna alla sina pengar på Porschen är att köpa en begagnad sådan.

På blipp erbjuder vi billån med bilen som säkerhet för handel mellan privatpersoner. Detta innebär att du kan köpa din bil privat men ändå ta billån med bilen som säkerhet via oss.

Vi kommer här att gå igenom hur du tar billån för din framtida Porsche via oss på blipp, samt saker som är bra att tänka på när du gör detta.

Vi hoppas att detta ska vara till hjälp för dig som funderar på att köpa din drömbil men ändå vill ha ekonomin i behåll!

Porsche med billån via blipp

Vi på blipp är först på marknaden med att erbjuda billån med bilen som säkerhet för personer som köper en begagnad bil.

Denna typ av lån innebär att du som köpare har bilen som trygghet, och därmed har rätt att sälja bilen och då slippa avbetalningen.

Detta är även en trygghet för långivaren eftersom de har rätt att hämta bilen om du inte betalar av den. Därmed blir även räntan för detta lån lägre.

Mer djupgående är blipp en applikation som förenklar och skapar en trygg bilaffär mellan privatpersoner.

Låt oss säga att du hittar bilen du vill köpa på Blocket och kontaktar säljaren. Därefter kan du och säljaren använda vår app för att genomföra affären.

Det som är så smidigt är att du i appen har samma tillgång till försäkringar, billån och garantier som hos en bilhandlare.

Du kan alltså få tillgång till billån för din Porsche direkt via vår app! Vi på blipp finns helt enkelt till för att du ska kunna göra en så trygg och ekonomisk bilaffär som möjligt.

Vi verifierar och kontrollerar köpare och säljare och fungerar som en tredje part i affären. Dessutom erbjuder vi dig som köpare nedanstående:

  • Bilgaranti
  • En finansieringslösning
  • Ägarbyte via direktanmälan till Transportstyrelsen
  • Säkra överföringslösningar och direktbetalningar

Vi utför dessutom en genomgång av bilen via videolänk för att säkerställa bilens funktionalitet.

Om du vill läsa mer om vad som skiljer ett billån via blipp från ett blancolån så kan du läsa artikeln “Billån med bilen som säkerhet mellan privatpersoner“.

Hur mycket kostar det att köpa en Porsche med billån?

När du tar billån för din Porsche betalar du alltid en kontantinsats på 20% av billånet. Därefter betalar du en fast månadskostnad.

Denna månadskostnad inkluderar avbetalningen av bilen och räntan för lånet.

Hur hög månadskostnaden blir beror självklart på kostnaden för bilen som du tar lån för. Så, för en Porsche blir det automatiskt lite dyrare, givetvis.

Kostnaden är också beroende av hur länge du planerar att betala av lånet. Om du betalar av lånet under en längre tid blir månadskostnaden lägre, medan en kortare betalperiod innebär en högre månadskostnad.

För att enkelt kunna räkna på månadskostnaden vid billån så erbjuder blipp en kalkylator för detta (kommer snart).

Kalkylatorn gör det möjligt för dig att räkna ut månadskostnaden utifrån ett antal kriterier.

Vi har dessutom Restvärde på våra bilar. Det betyder att man kan få en otroligt låg månadskostnad på billånet.

I rutan nedan ser du ett exempel på vad månadskostnaden kan bli för en bil som kostar 100.000:-. Den blir endast 1164:- / mån i 36 mån.

Detta är för att det ligger kvar 50% i restvärde efter 3 år – dvs. att bilen inte är helt betald.

Detta använder man för att få ner månadskostnaden och så att man endast ska behöva betala av bilen under den tiden man har tänkt äga bilen.

Saker att tänka på innan du tar billån

– Kontantinsats:

Trots att ett billån minskar summan som du måste betala direkt vid ett köp så måste du ändå betala en kontantinsats. Kontantinsatsen ligger på 20% av billånet och dessa pengar måste du alltså ha tillgängliga själv. Man kan därmed säga att lånebeloppet avgörs av hur mycket du har råd att betala i kontantinsats. Önskar du större flexibilitet kring lånebelopp och vill teckna ett lån som täcker hela köpesumman så kanske ett blancolån är att föredra, just eftersom att ett sådant lån inte har krav på kontantinsats. Dock är det värt att notera att blancolån har högre ränta.

– Månadskostnaden:

Det första du bör göra innan du tar ett billån är att räkna ut hur mycket du faktiskt har råd att lägga på bilen varje månad. Glöm inte att det måste finnas utrymme för alla kringliggande kostnader för bilen, så som exempelvis besiktning, drivmedel, skatt och service. Det kan även underlätta om du sätter ett maxtak för vad bilen ska få kosta totalt sett – ett maxtak som är rimligt och passar in i din budget. Gör detta innan du börjar leta efter en bil, eftersom det annars är lätt att man blir ivrig och lockad av alla fina bilar på marknaden!

– Löptiden:

Beroende på hur dina förutsättningar ser ut kan du välja huruvida du vill återbetala bilen under en längre eller kortare tid. För att ta reda på detta är det bäst att du går tillbaka till din budget och är realistisk med hur mycket du har råd att betala varje månad. Generellt sett innebär kortare löptid på ett billån en högre månadskostnad men samtidigt lägre totalkostnad för bilen. En längre löptid innebär istället en lägre månadskostnad men högre totalkostnad. Den maximala avbetalningstiden på ett billån är oftast 5 år. Ett privatlån har istället en avbetalningstid på upp till 18 år och det mer flexibilitet i fråga om att styra månadskostnaden.

– Kostnad för försäkring på Porsche:

Oavsett om du kör en klassisk 911, en ny Cayenne eller någon annan modell från Porsche är det en trygghet att ha en bilförsäkring om olyckan skulle vara framme. Hur mycket denna försäkring skulle kosta för just din Porsche beror självklart på modell. På många hemsidor på nätet kan du lätt kolla upp denna kostnad genom att ange registreringsnummer och ditt personnummer.

Ofta finns de bästa försäkringarna hos det försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar för det specifika bilmärket. Om du har en Porsche så finns det stora fördelar med att titta på en speciell Porsche-försäkring, som du t.ex. hittar på Porsches egna hemsida. En bilförsäkring medför en ganska stor kostnad, och det kan skilja tusenlappar mellan de olika försäkringarna. Märkesförsäkringarna är speciellt framtagna för ägarna av det specifika bilmärket och kan därför vara den förmånligaste försäkringen. En Porscheförsäkring är inte alltid billigare, men den har ofta fördelaktigare villkor för just en Porsche. Ofta har märkesförsäkringarna till exempel en generösare maskin-skadeförsäkring än de vanliga bilförsäkringarna, något som är extra värdefullt om du har en bil som är lite äldre.

Krav som ställs på bilen:

Något som också är bra att vara medveten om när du tar billån med bilen som säkerhet via blipp, är att det ställs ett antal krav på bilen. Exempel på sådana krav är att bilen får vara max 6 år gammal och att den får ha gått max 12 000 mil.

Kraven blir mer väsentliga om du köper en begagnad bil eftersom den troligen har gått ett antal mil. Du kan läsa mer om specifika krav som ställs på bilen och övriga villkor för billån här!

 

Räkna ut månadskostnad