6 minuters läsning

Billån för Tesla – Köp Tesla ifrån Privatpersoner med ett Billån

Featured Image

Att köpa en Tesla kan vara dyrt, speciellt om du vill köpa en helt ny. Det är därför bättre att välja att köpa en Tesla via en privatperson om du har en mer begränsad ekonomi. Det finns många fördelar med att köpa en begagnad bil – det är inte enbart billigare, utan även mer miljövänligt. Det finns fortfarande lån och hjälp du kan få av experter. Du kan nu köpa en Tesla från en privatperson och ändå få ett riktigt billån som finansieringsmedel via blipp. 

Läs igenom vår artikel för att få mer information om hur det fungerar att köpa en Tesla via en privatperson. 

Ta billån och köp en begagnad tesla av privatpersoner

Tesla grundades under 2003 för att skapa elbilar som fungerar precis lika bra som, om inte bättre än, bensinbilar. Det är bilar för dig som vill ha en mer miljövänlig bil, och även i längden vill spara pengar på att inte behöva köpa bensin. Idag finns det ett stort utbud av Tesla bilar på marknaden, så du kan enkelt hitta den perfekta elbilen för dig och dina unika behov. 

Det finns olika sätt du kan köpa en Tesla på i Sverige idag. Du kan välja att köpa en ny bil, en begagnad bil från en privatperson eller en begagnad bil via en bilhandlare. Att köpa en bil är en viktig investering för framtiden, därför är det viktigt att du köper en bra bil som kommer att hålla i många år framöver. Det är inte alltid värt att välja det första alternativet du hittar, utan låt det ta tid att hitta (och förhoppningsvis köpa) den perfekta bilen för dig. 

Köpa begagnad Tesla Model 3 - köpguide och begtest 

Om du inte har pengarna på bankkontot för att kunna köpa en bil måste du då såklart ta någon form av lån för att ha råd. För dig som vill köpa en Tesla från en privatperson så finns det ett billån att ta – ett lån från blipp som erbjuder ett riktigt billån till en fast ränta.

Att köpa en Tesla från en privatperson 

Om du vill köpa en bil från Tesla men har en begränsad budget kan du välja att köpa från en privatperson. Det finns olika sätt du kan göra detta på, bland annat genom att kolla annonser på Blocket, eBay, Tradera, och sedan via blipp för att få finansiell hjälp med ditt bilköp.

Vad gäller när du vill köpa en bil med blipp?

Om du vill köpa en Tesla med hjälp av blipp så finns det en del saker som du måste tänka på. Bilen som du köper från en privatperson kan inte vara mer än 6 år gammal, och den får ha gått max 12.000 mil. Om du inte är helt säker på hur det går till kan du kontakta blipps kundtjänst för att få hjälp. Du måste också vara minst 18 år gammal för att få ett billån. 

Du får hjälp av blipp genom hela processen via ett videosamtal. blipp accepterar enbart verifierade säljare som har ett BankID och alla bilar är kontrollerade. Förutom detta får du även en garanti som gäller i ett år.

Att tänka på när du köper från en privatperson: 

  • Undersök alltid marknaden – När du köper en Tesla från en privatperson är det viktigt att du vet att det är ett bra köp. Kolla vad priset på marknaden är. Hur många mil har bilen gått? Hur gammal är den? Är det faktiskt ett bra pris? När var senaste besiktningen på bilen? 
  • Provkör alltid bilen först –  Kör alltid bilen innan du köper den, då detta är så att du ska kunna veta att den fungerar ordentligt. En provkörning kan även göra så att man upptäcker dolda fel. Om du inte har kunskap om bilar är det alltid smart att ta med dig någon som vet hur bilar fungerar och som kan hjälpa dig. 
  • Kontrollera att säljaren äger bilen – Om du vill köpa en bil från en privatperson är det viktigt att du kontrollerar att personen som säljer bilen verkligen äger den. Be att få kolla ett ID-kort så att du vet att det stämmer. Du kan göra detta genom att kontakta Transportstyrelsen. Kontrollera även här att det inte finns några fordonsrelaterade skulder för bilen. 
  • Undersök alltid bilen – Innan du köper bilen är det viktigt att du undersöker att den fungerar och att alla viktiga funktioner i bilen fungerar som de ska. 
  • Skriv ett köpekontrakt mellan dig och säljaren – När du köper en bil från en privatperson är det viktigt att du skriver ett köpekontrakt. Vid ett köp från en privatperson så gäller inte samma köpelag som med en bilfirma, och istället är det överenskommelsen mellan dig och säljaren som gäller. 

När du köper från en privatperson utan professionell hjälp så är det därför viktigt att du noggrant kontrollerar bilen så att allt stämmer. Om fel dyker upp senare så finns det inget du kan göra åt detta om du inte har skrivit ett köpekontrakt, och om du inte undersökte bilen noga innan köpet. 

Om du inte har kunskap om bilar är det smart att ta hjälp med att köpa en bil av en privatperson, och hjälp kan man få av blipp som står till tjänst genom hela köpeprocessen. blipp säljer enbart bilar från verifierade säljare. 

Lån för privatpersoner för en Tesla 

Om du behöver ta ett lån för att köpa en bil från en privatperson finns det olika sätt du kan göra detta på. Ett billån kräver för det mesta att du har en 20% kontantinsats för att kunna ta lånet. Bilen som du köper kommer sedan att vara säkerheten för lånet. Däremot vid ett vanligt billån så kan du enbart använda dessa pengar för att köpa en bil från en bilhandlare. blipp är den första tjänsten som erbjuder dig ett billån utan att det behöver vara från en auktoriserad handlare. 

Ett annat sätt att ta ett lån för ett bilköp är med ett blancolån där du inte behöver 20% kontantinsats. Istället är det ett lån för hela beloppet. Du har heller inte bilen som säkerhet. Ofta är räntan för detta lån lite högre eftersom du inte har bilen som säkerhet. 

Läs mer om skillnaden mellan ett privatlån och billån.

Om du använder dig av blipp för att ta ditt billån för en Tesla är räntan för detta lägre. Räntan för blipp ligger enbart på 4,95%, vilket är jämförbart med en ränta för ett blancolån som generellt ligger på runt 10% beroende på dina omständigheter samt på vilkens sorts lån det är. Detta gör att du kan spara pengar varje månad. Räntan för blipp ligger alltid på 4,95% oavsett förutsättningar.

Få billån för handel med privatpersoner hos blipp

Tidigare har det enbart varit bilhandlare som har erbjuder kunder billån, och då endast om man köper bil från själva bilhandlaren. Detta även med bilen som säkerhet och med en kontantinsats på 20%. Idag finns det däremot ett annat alternativ för dig som vill handla bilar av privatpersoner. Du kan använda dig av vår tjänst blipp, vilket är en hjälp för dig genom hela processen att köpa en bil. Du slipper att göra köpet själv och får assistans från början till slut. 

Räkna ut månadskostnad